Romeinse Goden

webkwestie - webquest

Opdracht

Naar aanleiding van de informatie die je hebt verzameld tijdens deze webquest, ga je een verhaal schrijven en een bijpassende tekening maken. In het verhaal komen minstens drie Griekse goden voor waar je over hebt gelezen.

Aan de hand van de goden ga je een verandering of een verklaring geven. Denk aan de verhalen die je bij het maken van opdracht 3 hebt gelezen. De verandering of verklaring mag je zelf verzinnen.

    • Het verhaal moet minstens 500 woorden bevatten.

    • Er moeten minstens 3 goden in het verhaal voorkomen met een duidelijke rol.

    • Er moet een verandering of verklaring worden gegeven.

    • Het verhaal moet duidelijk zijn. Laat het verhaal aan een klasgenoot lezen. Begrijpt hij/zij waar het verhaal over gaat?

    • De tekening moet een belangrijke gebeurtenis uit het verhaal laten zien.

Het verhaal kan je op papier schrijven of op de computer typen. Controleer het verhaal op spelling. Vooral moeilijke woorden en de namen van de goden moet je goed nalezen.

Laat het verhaal na afloop aan een klasgenoot en aan de leraar lezen. Het beoordelen van het verhaal doet je leerkracht. Bij "beoordeling" kan je wel even kijken waar je leerkracht op gaat letten.

Pak je pen en papier en ga aan de slag…

Plate 2- Jupiter; statue of the nude god seated on an eagle, holding a double trident; from 'Statues of Roman Gods' after Jacques Jonghelinck MET DP874725

Jupiter

Philip Galle [CC0], via Wikimedia Commons